Zeleni dresovi Crne Gore na utakmici protiv Srbije zapalili društvene mreže

© Sputnik / Foto tvRukometaši Crne Gore u meču protiv Srbije
Rukometaši Crne Gore u meču protiv Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukometna utakmica Srbija-Crna Gora još nije ni počela, a društvene mreže su se već usijale. Ovog puta mreže su „zapalili“ zeleni dresovi crnogorskih rukometaša.

Nakon što je specijalizovani rukometni portal iz Crne Gore „Hendbol“ na svojoj stranici na Fejsbuku objavio da reprezentacija Crne Gore prvi put i „samo večeras“ u meču protiv Srbije igra u „zelenim komitskim dresovima“ — krenula je lavina komentara.

„Motiva neće faliti — Lavovi će samo večeras (18:15) protiv Srbije igrati u zelenim komitskim dresovima — Ajmo Crna Goro“, stoji u obrazloženju zašto crnogorska reprezentacija na utakmici nosi zelenu boju, koja nije jedna od njenih oficijelnih obilježja.

Brojni građani na društvenim mrežama ovaj potez već komentarišu kao grubo miješanje sporta i politike od strane crnogorske reprezentacije, a pojedini se ironično pitaju zašto se u ovoj farsi nije išlo do kraja, pa da na dresovima takođe piše i — „Nikad više 1918“.

Podsjetimo — takozvani zelenaški (komitski) pokret vlasti u Crnoj Gori godinama pokušavaju da predstave kao tobožnje borce protiv navodne „srpske okupacije“ iz 1918. godine, pa ova konotacija u meču protiv Srbije ima naročito provokativan karakter.

To je naročito izraženo u poslednje vrijeme, kada su odnosi Beograda i Podgorice u silaznoj putanji, nakon odluke crnogorskog režima da usvoji sporni Zakon o slobodi vjeroispovjesti, kojim se planira otimačina imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala