Rusija: Priznavanjem krivice Iran postupio dostojanstveno

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPrvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Vladimir Džabarov
Prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Vladimir Džabarov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iran nije „sakrio glavu u pesak“ i postupio je dostojanstveno priznavši krivicu za obaranje ukrajinskog aviona, izjavio je zamenik šefa Komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov.

„Iran bi sada trebalo da se zvanično izvini i isplati kompenzacije svim porodicama poginulih. Sada će se na Iran verovatno obrušiti zapadna propaganda — kako je to jedna opasna zemlja“, ocenio je Džabarov.

Naveo je i da su zapadne zemlje u veoma kratkom roku, prema podacima sa radara, utvrdile da je u pitanju raketni napad na ovaj avion.

„Isto tako je moglo lako da se utvrdi i ko je oborio malezijski avion iznad Ukrajine, ali očigledno je Zapadu to bilo neisplativo“, zaključio je.

Prethodno su iranske vlasti priznale da je avion ukrajinske kompanije MAU, koji se nedavno srušio pored Teherana, oboren raketom, kao i da je u pitanju „ljudska greška“.

Podsetimo, ukrajinski avion „boing 737“ na letu za Kijev srušio se odmah nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu. Poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala