Kucanjem na vrata Predsedništva završen još jedan protest

Pratite nas
U Beogradu je večeras održan još jedan protest „Jedan od pet miliona“, koji je počeo okupljanjem kod Rektorata, a završen ispred Predsedništva Srbije.

Organizatori protesta su na kraju šetnje upalili baklje i pokucali na vrata Predsedništva.

Na početku protesta, okupljenima ispred Rektorata obratila se organizatorka protesta Valentina Reković, koja je podsetila na, kako je rekla, sramnu izjavu ministra prosvete Mladena Šarčevića — da među profesorima koji su podržali proteste nema ozbiljnih imena.

Ona je rekla da im sada ministar obećava „hologramske nastavnike“, a vlast spuštanje izbornog cenzusa sa pet na tri odsto, prenosi Tanjug.

Reković je poručila učesnicima protesta da im takav poklon ne treba, ni 0,1 odsto, ni 15 odsto, i pozvala ih u šetnju do Predsedništva Srbije, kako bi predsednik, kako je rekla, tu poruku bolje čuo.

Tokom šetnje organizatori protesta su se zaustavljali kod zgrada Narodnog pozorišta, Doma omladine, Radio Beograda, Politike, Ateljea 202 i Radio-televizije Srbije i lepili plakate sa porukom da će ih zamenik gradonačelnika Goran Vesić prodati, kao što prodaje zgrade Beograđanke i Centra „Sava“.

Ispred Ateljea 212 pozvali su na minut ćutanja za preminulu glumicu Nedu Arnerić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala