Više penzionera nego radnika: Broj izdržavanih četiri puta veći od onih koji privređuju

© https://pixabay.com/Penzioneri
Penzioneri - Sputnik Srbija
Pratite nas
U 11 crnogorskih opština, od ukupno 24, ima više penzionera nego radnika. Broj izdržavanih je četiri puta veći od onih koji privređuju

U tri su nezaposleni brojniji od zaposlenih, a u Rožajama i Plavu više je i korisnika socijalne pomoći nego radnika, pišu „Vijesti“.

Najlošija socijalna karta je u Plavu i Gusinju, gde sada ima 1.400 zaposlenih, dok broj nezaposlenih iznosi 2.200. Penzionera ima 1.530, a korisnika socijalne pomoći 1.690. Broj takozvanih izdržavanih stanovnika je četiri puta veći od onih koji privređuju, navodi se u tekstu, a prenosi portal „Investitor.me“.

Slična situacija je u Rožajama, gde ima 3.200 zaposlenih, a 5.360 korisnika socijalne pomoći. Nezaposlenih je 3.480, a penzionera 2.600. U tom gradu su čak 24 odsto stanovnika korisnici socijalne pomoći.

Jedna od opština na severu Crne Gore u kojoj su radnici brojniji od ostalih kategorija pojedinačno je Bijelo Polje, gde ima 8.500 radnika, 7.800 penzionera, 3.490 nezaposlenih i 2.710 korisnika pomoći.

„Vijesti“ napominju da su podatke dobili iz zvaničnih izvora — Monstata, Fonda PIO, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva rada i socijalnog staranja, te da se svi podaci odnose na novembar prošle godine, osim za broj nezaposlenih koji je iz oktobra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala