DPS: Albanske partije Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću, za razliku od nekih

© Nebojša PopovićAlbanske zastave u Podgorici
Albanske zastave u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za razliku od nekih drugih stranaka, albanske političke partije Crnu Goru doživljavaju kao svoju kuću i svoj politički interes podređuju tome, kaže član Glavnog odbora vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj i ocenjuje da je to dobro.

„Demokratska partija socijalista se neće mešati u to kako će nastupati manjinske stranke na parlamentarnim izborima. Naravno, u političkom životu koalicije se stvaraju kada za to postoje politički interesi“, prokomentarisao je Gegaj za „Pobjedu“ najavu jedinstvenog nastupa albanskih stranaka na sledećim parlamentarnim izborima.

Povodom zahteva dela albanskih stranaka da dobiju zagarantovane mandate, on je kazao da je DPS spremna da uvaži sve zahteve manjinskih partija koji su u skladu sa najvišim evropskim i demokratskim standardima.

U Crnoj Gori više nema kazni za isticanje nacionalnih simbola nakon izmena zakona. Gegaj smatra da je u pitanju demokratsko i kvalitetno zakonsko rešenje, koje donosi potpunu slobodu u upotrebi nacionalnih simbola, preneo je portal RTCG.

„Crna Gora je i ovim zakonom pokazala da gradi društvo jednakih uz uvažavanje svih evropskih standarda. Očigledno da je Crna Gora posvećena unapređenju i zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih zajednica i konstantno ulaže napore u promovisanje zaštite tih prava. Takođe, jedan od osnovnih ciljeva države Crne Gore je i puna integracija manjinskih naroda, uz očuvanje njihove nacionalne posebnosti i zaštite njihovih prava. Crna Gora je zajednička kuća svih nacija i vera koje u njoj žive, a multietnički sklad i tolerancija njena najveća vrednost koju svi zajedno moramo čuvati i negovati“, rekao je Gegaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala