Crvena zvezda: Promenite odluku, ili ABA liga prestaje da postoji

Pratite nas
Ukoliko se prvobitna odluka potvrdi, onda će ABA liga kakvom je znamo prestati da postoji, saopštio je Košarkaški klub Crvena zvezda.

ABA liga je donela odluku o utakmici Budućnost-Crvena zvezda. Kaznila je crveno-bele sa 20.000 evra, registrovala meč sa 20:0 u korist domaćina i oduzela bod ekipi Dragana Šakote.

Tim povodom se oglasio srpski tim.

„Dobili smo odluku disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića, koja se bazira isključivo na zapisniku delegata. U istoj odluci, koja je uslovnog karaktera, jasno se navodi da ’o registraciji utakmice ne odlučuje disciplinski sudija i da se odluka može primeniti tek kada Predsedništvo donese odluku o našem zahtevu oko odlaganja utakmice‘. Ukoliko donesu pozitivnu odluku o našem zahtevu i odlože utakmicu, odluka o kažnjavanju, koja je uslovna, ne važi“, navodi se u saopštenju.

Ko je doneo odluku?

Pored toga, u Zvezdi navode da u odluci postoje brojne kontradiktornosti.

„Jedna od njih je da ’prema izveštaju delegata, svim dopisima i predsedniku ABA lige Domagoju Čavloviću liga nije donela nikakvu odluku o odlaganju utakmice‘. Mi smo jasno i glasno u svojim dopisima, prigovorima i dopunama naveli da nismo dobili odluku ABA lige da meč može da se odigra u predviđenom terminu. Takođe, skrećemo pažnju javnosti da se u obrazloženju jasno navodi da ’ova kazna ne egzistira u slučaju ukoliko Predsedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj‘. Ista vrhovna tela imaju pravo da preinače i ostale uslovne kazne — novčanu kaznu i oduzimanje boda.“

Sa Malog Kalemegdana naglašavaju da su učinili sve što su mogli, prenose „Novosti“.

„Uradili smo sve što je bilo u našoj moći da dobijemo pravovremeni odgovor lige, kao i svih nadležnih bezbednosnih organa Republike Srbije oko odlaska i odigravanja utakmice u Podgorici. Podsećamo da je u pitanju bila viša sila i da okolnosti nemaju veze sa sportom i na njih klub nije mogao da utiče. Pošto se disciplinski sudija, osim što je doslovno tumačio izveštaj delegata, ogradio i prebacio odgovorilo na Predsedništvo i novi menadžment takmičenja, očekujemo da svi organi u čijoj je to nadležnosti promene ovu odluku. Da budu mudri, pragmatični u situaciji koja celu ABA ligu i sve klubove stavlja na ispit i dovodi u pitanje njenu budućnosti i na prvom mestu — regularnost.“

ABA liga prestaje da postoji

KK Crvena zvezda ima jasnu poruku u slučaju da odluka ne bude preinačena.

„U slučaju da se oni koji treba da odluče o epilogu ove utakmice, kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebalo da bude odigrana utakmica u Podgorici i kao merodavni potvrde ovu uslovnu odluku disciplinskog sudije koji se, ponavljamo, i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo — prestati da postoji! Mi smo svoje razloge jasno naveli na konferenciji za medije. Događaji posle toga su samo doneli potvrdu ispravnosti naše odluke da zbog više sile ne idemo u Podgoricu. Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsedništva ABA lige ovim povodom i odluku o odigravanju nove utakmice, bez ikakve kazne. Sve ostalo će označiti kraj ABA lige“, navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala