Tramp: Ubili smo teroristu broj jedan

© AP Photo / Paul SancyaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je iranski general Kasem Sulejmani planirao napade na američke diplomate i vojnike.

„Prošle noći je na osnovu mog naloga Ratno vazduhoplovstvo SAD izvelo uspešan i precizan napad u kojem je ubijen terorista broj jedna u svetu – Kasem Sulejmani... On je spremao užasne napade na američke diplomate i vojnike“, kazao je Tramp.

Američki predsednik je dodao da SAD ubistvom Sulejmanija ne žele da pokrenu rat, već da ga spreče. On je optužio iranskog generala da je izvodio terorističke napade.

A US Apache attack helicopter fires flares while on patrol in Baghdad, Iraq, following an attempt by protesters to gain entry to the US embassy - Sputnik Srbija
Tramp o smrti generala Sulejmanija: Trebalo ga je likvidirati pre mnogo godina

„Smrt nevinih ljudi je bila nezdrava strast Sulejmanija. On je dao doprinos terorističkim napadima od Nju Delhija do Londona. Danas se sećamo žrtava mnogobrojnih zverstava Sulejmanija i tešimo se da je njegova vladavina, zasnovana na teroru, završena. Oni su izvodili terorističke napade kako bi destabilizovali Bliski istok tokom poslednjih dvadeset godina. To što smo juče uradili, trebalo je da uradimo odavno“, istakao je Tramp.

„Mi smo ga uhvatili na delu i likvidirali“, dodao je šef Bele kuće.

On je naglasio da Vašington ne želi smenu režima u Iranu, ali da smatra da su akcije Teherana agresivne i da destabilizuju situaciju u regionu.

„SAD imaju najmoćniju vojsku na svetu i najbolju obaveštajnu službu. Ako se Amerikanci bilo gde u svetu nađu pod pretnjom, mi ćemo u potpunosti locirati te ciljeve. Spreman sam preduzmem sve potrebne akcije, posebno protiv Irana“, napomenuo je Tramp.

Podsetimo, iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na aerodrom u Bagdadu, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta „El Hašid aš Šabi“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala