Tramp o smrti generala Sulejmanija: Trebalo ga je likvidirati pre mnogo godina

© Sputnik ScreenshotA US Apache attack helicopter fires flares while on patrol in Baghdad, Iraq, following an attempt by protesters to gain entry to the US embassy
A US Apache attack helicopter fires flares while on patrol in Baghdad, Iraq, following an attempt by protesters to gain entry to the US embassy - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je iranski general Kasem Sulejmani umešan u ubistvo i ranjavanje na „hiljade Amerikanaca“.

„General Sulejmani je ubio ili teško ranio na hiljade Amerikanaca tokom dugog vremenskog perioda, a planirao je da ubije još više, ali je uhvaćen! On je bio direktno ili indirektno kriv za pogibiju miliona ljudi, među kojima su i demonstranti koji su ubijeni u samom Iranu“, napisao je Tramp na Tviteru.

„Trebalo ga je likvidirati pre mnogo godina“, napisao je Tramp na Tviteru.

On je dodao da „Iran nikada nije dobio rat, ali nikada nije izgubio pregovore“.

Prethodno je američki predsednik nekoliko minuta pre saopštenja zvaničnih institucija SAD o napadu na Sulejmanija na svom nalogu na Tviteru objavio sliku američke zastave —bez komentara.

Podsetimo, iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta „El Hašid aš Šabi“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala