Irak o ubistvu Sulejmanija: Nismo znali za američku operaciju

© AFP 2023 / MOHAMMED SAWAFZastava Iraka
Zastava Iraka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iračke vlasti nisu bile upoznate sa planovima američke vojske da izvedu napad na Bagdad, međutim, oružane snage zemlje su spremne na sve posledice zbog novonastale situacije, izjavio je zvanični predstavnik glavnokomandujućeg oružanih snaga Iraka Abdulkarim Halaf.

On je takođe ocenio i da napad Pentagona predstavlja grubo kršenje suvereniteta Iraka i saradnje koja postoji između iračkih snaga i koalicije.

„Iračke vlasi nisu unapred ništa znale o planiramo napadu“, ponovio je.

Halaf je ocenio i da će na sutrašnjem zasedanju Skupštine biti reči o mogućem završetku prisustva američkih snaga na teritoriji Iraka.

Podsetimo — iranski general ubijen je tokom napada američkih helikoptera na irački aerodrom, a pored njega stradalo je još petoro pripadnika šiitskog pokreta „El Hašd aš Šabi“.

Smrt Sulejmanija potvrdile su i iranske vlasti, kao i Pentagon, koji je dodao da je operacija izvedena po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa.

Potom je usledio i odgovor Irana, koji je saopštio da će u veoma bliskoj budućnosti biti dat odgovor na ubistvo iranskog generala Sulejmanija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala