Krimski Tatari Zelenskom: Ukrajina treba da odraste

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik krimske regionalne nacionalno-kulturne autonomije krimskih Tatara Ejvaz Umerov rekao je da je obraćanje predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog krimskim Tatarima u svom novogodišnjem govoru komična situacija i pozvao ukrajinske vlasti da odrastu i priznaju izbor Krimljana da žive u sastavu Rusije.

„Ovo je komična situacija. Predsednik Ukrajine u svom obraćanju umesto odgovora na nered koji još uvek traje u zemlji, nije zaboravio krimske Tatare, izgovorivši rečenicu na krimsko-tatarskom jeziku... i zaključio da svi smo Ukrajinci“, rekao je Umerov za Sputnjik.

„Ne mogu da se složim sa predsednikom Zelenskim... Mi smo deo multinacionalne Rusije i sa nama je sve bilo u redu 2019. godine, a biće još bolje 2020. godine. Najbolji poklon koji Ukrajina može da nam dâ 2020. godine, jeste da odraste i prepozna naš izbor, izbor u korist našeg doma, Rusije“, istakao je Umerov.
Novoizabrani predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Zelenski: Ukrajina će vratiti Krim

On smatra da fraza na krimsko-tatarskom jeziku nije trebalo da bude upućena Krimljanima, već liderima organizacije Medžlis krimsko-tatarskog naroda koji su pobegli sa Krima nakon ponovnog ujedinjenja sa Rusijom.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je u svom novogodišnjem obraćanju stanovnicima Ukrajine izgovorio nekoliko rečenica na krimsko-tatarskom, svrstavajući Krimljane među Ukrajince.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala