Vašington pravi taktiku informacionog rata protiv Rusije

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka sajber-komanda pravi taktiku informacionog rata protiv visokih ruskih činovnika i biznismena za slučaj da Moskva pokuša da se „umeša“ u predsedničke izbore 2020. godine u SAD, piše „Vašington post“, pozivajući se na neimenovane izbore.

Cilj sajber-komande, prema podacima lista, mogli bi da budu predstavnici ruske elite. U isto vreme, kako je rekao listu jedan od izvora, ne govori se o predsedniku Vladimiru Putinu, pošto bi takav korak bio isuviše provokativan.

Zastave SAD, Rusije i Srbije - Sputnik Srbija
Žestok informacioni rat u svetu, Rusija postala dostojan protivnik Zapadu

Vojska je dugo koristila psihološke operacije — delila pamflete u Iraku kako bi ubedila vojsku Sadama Huseina da se preda policiji. Međutim, internet, društvene mreže i pametni telefoni su proširili domet i preciznost ove taktike, naglasio je „Vašington post“.

U septembru je šef sajber-komande kopnenih snaga SAD general Stiven Fogarti izjavio da Pentagon uoči izbora 2020. godine aktivno priprema koncepciju informacione borbe u sajber-prostoru. Prema njegovim rečima, Vašington treba otvoreno da kaže svojim predstavnicima da izvode ovakve operacije, pošto će to pokazati spremnost da se pruži odgovor.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala