Tajni plan šefa NATO-a? Ruski senator otkriva zašto Stoltenberg želi susret sa Putinom

© AP Photo / Virginia MayoGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio: Podele između Sjedinjenih Država i njihovih evropskih saveznika neće nestati
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio: Podele između Sjedinjenih Država i njihovih evropskih saveznika neće nestati - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov smatra da je poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga za sastanak oči u oči sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom — taktički manevar.

„Stoltenberg je, suočen sa Makronovom frondom (ustanak u Francuskoj koji je izbio 1648. godine), rekao da je spreman za sastanak sa Putinom. Pitanje je — čemu taj sastanak: radi privida dijaloga koji maskira povećanu vojnu aktivnost NATO-a ili radi smanjenja tenzija. Čini mi se radi privida“, napisao je Puškov na svojoj stranici na Tviteru.

Po njegovom mišljenju, generalni sekretar NATO-a želi da iskoristi sastanak sa ruskim liderom kao „taktički manevar“.

Kada Puškov govori o Makronovoj frondi, misli na izjavu predsednika Francuske, koji je ranije, u intervjuu „Ekonomistu“, izjavio da je NATO doživeo „moždanu smrt“. On je tada rekao da u organizaciji nema nikakve koordinacije u usvajanju strateških odluka i da SAD okreću leđa saveznicima, vodeći nezavisnu politiku u Siriji. Francuski predsednik smatra da Evropa mora da se probudi i da počne da jača svoj odbrambeni potencijal, jer se nalazi na „ivici provalije“.

Podsetimo — generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je spreman za sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, na kom bi razgovarali o poteškoćama u odnosima Alijanse i Moskve, izjavivši: „Ako bude odgovarajućih okvirnih uslova, sreo bih se sa predsednikom Putinom“, naveo je Stoltenberg u intervjuu DPA, i dodao — „Rusija je naš najveći sused, i to će i ostati“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala