Putin: Ne postoje manipulacije na velikoj konferenciji za medije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za medije
Predsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da je važno komunicirati sa novinarima u okviru velike konferencije za štampu, jer su oni tesno povezani sa ljudima iz svojih regiona.
„Za mene je to važno. Da čujem njihovo gledište. Naravno, njihovo mišljenje uzimam u obzir, moram uzeti u obzir u svom praktičnom radu. Ali čini mi se da je i predstavnicima medija i javnosti to takođe važno i značajno, jer to objašnjava motive ponašanja državnih organa i vlasti prema određenim pitanjima, pokazuje perspektivu razvoja nekih ključnih problema sa čijim se rešenjima suočavamo“, objasnio je Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

On je, takođe, odbacio pretpostavku nekih zapadnih medija da ovaj format komunikacije sa novinarima predstavlja manipulaciju i kontrolu medija.

Orvelova tvrđava - fotomontaža - Sputnik Srbija
Američke demokrate savetuju građanima: Čitajte Orvela, ali ne i Sputnjik

„To nema nikakve veze sa manipulacijama. Ja izražavam svoje stanovište o onim pitanjima koja interesuju predstavnike medija“, istakao je predsednik.

Ruski lider je napomenuo da pitanja na konferenciji za štampu pokazuju trendove u privredi i socijalnoj sferi i da je sve to „vrlo korisno, od velikog interesa i, naravno, svedoči o našoj otvorenosti“.

„I to je sve. A na šta mi možemo utičemo? Utičemo u smislu što gledaocima, čitaocima i slušaocima tih medija, koji su ovde prisutni, prenosimo svoje stanovište“, naglasio je ruski lider.

Velika godišnja konferencija za medije predsednika Rusije Vladimira Putina održana je 19. decembra. Na ovogodišnjoj konferenciji prisustvovao je rekordan broj novinara — 1895. Putin je odgovarao na pitanja novinara 4 časa i 20 minuta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala