Američke demokrate savetuju građanima: Čitajte Orvela, ali ne i Sputnjik

© Wikipedia / Jordan L'HôteOrvelova tvrđava - fotomontaža
Orvelova tvrđava - fotomontaža - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacionalni komitet Demokratske partije SAD objavio je na svom sajtu vodič za borbu protiv dezinformacija na internetu. U njemu se preporučuje da se izbegava čitanje ruskih „propagandnih“ medija — RT i Sputnjika, ali i da se obrati pažnja na knjige Džordža Orvela.

„Ne dozvolite da manipulišu sa vama. Setite se: postoje propagandni mediji, kao što su RT i Sputnjik, proučavajte tehniku ruske propagande“, navodi se u preporuci.

Si-En-En - Sputnik Srbija
Ovo nije naručen tekst — Džordž Orvel postao glavni urednik Si-En-En

Među drugim preporukama komiteta je i čitanje antiutopije Džordža Orvela „1984“ i „Izveštaja o istrazi mešanja Rusije u predsedničke izbore 2016. godine“ američkog Ministarstva pravde.

Ranije je analitički centar „Evropske vrednosti“ objavio izveštaj u kom se evropsko društvo poziva da prestane da smatra televiziju RT i agenciju Sputnjik predstavnicima „slobodnih medija“, a takođe se preporučuje da se blokira pristup novinarima tih kuća konferencijama za medije. U izveštaju je takođe objavljen i spisak od 2.327 javnih, političkih i kulturnih organizacija iz zapadnih zemalja koji su u nekom trenutku gostovali na televiziji RT, a između ostalih navedeni su i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i premijer Velike Britanije Boris Džonson.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala