Poplave na crnogorskom primorju, kasne avioni /video, foto/

© FotoNevreme, munja, oluja
Nevreme, munja, oluja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Obilne padavine koje su danas pogodile Crnu Goru dovele su do plavljenja pojedinih opština na crnogorskom primorju.

Poplavljen je put ispred Starog grada u Kotoru, a zbog porasta nivoa vode zatvorene su dve ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi u Tivtu, javlja CdM. Veliki broj plovila je ugrožen u lučici „Kalimanj“, saopštila je Opština Tivat.

„Opštinski tim za vanredne situacije odlučio je da u ovim ulicama, uz asistenciju Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS), do daljeg saobraćaj bude obustavljen, a upućen je apel vlasnicima plovila u lučici ’Kalimanj‘ da se hitno upute u lučicu kako bi započeli ispumpavanje vode, jer je veliki broj plovila već ugrožen. Građani se već odazivaju apelu i u lučici je u toku ispumpavanje vode iz plovila“, kazali su iz tivatske opštine.

Prema rečima komandira SZS Zorana Barbića — u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa peskom za priobalni deo, ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen.

„Pripadnici SZS, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima preti ugrožavanje od porasta nivoa mora. Putni pravac kotorski kružni tok-Radovići-Luštica je prohodan za saobraćaj i pod merama je nadzora“, navodi se u saopštenju.

U centralnim i južnim predelima Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm, pa je ovo područje pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja je uslovila jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vetar.

„Montenegro erlajnz“ kasni i u naredna 24 časa

„Većina popodnevnih letova nacionalne avio-kompanije ’Montenegro erlajnz‘ saobraćaće sa zakašnjenjem, posebno kada je reč o destinacijama jugoistočne Evrope“, saopšteno je iz crnogorske aviokompanije.

„Imajući u vidu trenutnu najavu nepovoljnih meteo-uslova, a poštujući stroge procedure sigurnosti i bezbednosti, otvara se mogućnost kašnjenja letova i u naredna 24 časa“, rekli su iz te kompanije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala