Napad opozicije na vojnu jedinicu u Venecueli, poginuo jedan vojnik

© AP Photo / Fernando LlanoPripadnici vojske Venecuele na međunarodnom mostu Tjenditas
Pripadnici vojske Venecuele na međunarodnom mostu Tjenditas - Sputnik Srbija
Pratite nas
Opozicija Venecuele izvela je napad na jednu vojnu jedinicu Venecuele, poginuo je jedan vojnik, saopštio je ministar odbrane ove zemlje Vladimir Padrino Lopes.

„Rano jutros ekstremistički sektor opozicije izveo je napad na vojnu jedinicu na jugu zemlje. Ukradeno je oružje“, napisao je ministar na svom nalogu na Tviteru.

​„U terorističkom napadu poginuo je jedan vojnik. U ovom trenutku privedeni daju izjave“, dodao je Padrino Lopes, istakavši da je u toku potraga za drugim napadačima.

Vlasti Venecuele upozorile su stanovnike da budu na oprezu i navele da će podrobno ispitati ovaj incident i krivično goniti počinioce. Ministarstvo nije dalo nikakve detalje o vojnoj jedinici koja je napadnuta.

Aleksandar Ščetinin  - Sputnik Srbija
Američki „blickrig“ na Venecuelu nije uspeo

Kriza u Venecueli

Političko previranje u Venecueli traje gotovo godinu dana. Venecuela je u krizi od kada se u januaru opozicioni lider, koga podržavaju Sjedinjene Američke Države, Huan Gvaido proglasio za privremenog predsednika.

Njega je kao predsednika priznala većina latinoameričkih zemalja, kao i mnoge države Evropske unije. Aktuelni predsednik Nikolas Maduro optužio je Sjedinjene Američke Države za pokušaj organizovanja državnog puča kako bi postavile Gvaida kao svoju marionetu i zauzele prirodne resurse Venecuele. 

Rusija, Kina, Kuba, Bolivija, Turska i brojne druge zemlje dale su svoju podršku Maduru kao jedinom legitimnom predsedniku Venecuele. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala