Održan protest „Jedan od pet miliona“ /video/

Pratite nas
U Beogradu je večeras održan još jedan protest „1 od 5 miliona“, a na početku okupljanja kod Rektorata obratio se Aleksandar Obradović iz valjevskog Krušika.

Okupljeni su nosili papire sa likom Aleksandra Obradovića i natpisima „naš heroj“ i uzvikivali „Heroj, heroj“, a kod Rektorata je bio i Marko Bastać.

Organizatori protesta su rekli da je Aleksandar Obradović „20 dana tajno držan u pritvoru, jer Srbija nije htela da čuje šta je on otkrio“, a koji je, kako su naveli, zahvaljujući građanima i njihovim potpisima podrške pušten na slobodu.

Pre obraćanja Obradovića, okupljeni koji su došli iz Valjeva, a koji su u tom gradu organizovali skupove podrške Obradoviću, upalili su baklje i nosili majice „heroj iz Valjeva“.

Obradović, koji je u sredu pušten iz kućnog pritvora, zahvalio je građanima za doprinos u, kako je naveo, osvajanju slobode, političkim partijama, domaćim i stranim medijima koji su, kako je rekao, izveštavali o aferi „Krušik“. On je dodao da će nastaviti svoju bitku da dokaže da su privilegije dovele do katastrofalnih posledica u Krušiku i namenskoj industriji i poručio okupljenima da je on jedan od njih i da će uspeti ako veruju u pobedu, preneo je Tanjug.

Učesnici protesta prošetali su do RTS-a i zgrade Predsedništva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala