Haradinaj: Kosovu ne treba „mini Šengen" sa Srbijom na čelu

© AP Photo / Michaeld CorderRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da „Kosovu ne treba ’mini-Šengen‘ sa Srbijom na čelu“ i ocenio da je cela ideja te regionalne inicijative da se ukinu takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije, prenosi „Koha ditore“.

Haradinaj je, na dan kada se u Tirani održava treći sastanak lidera Zapadnog Balkana, rekao da će Priština otvoriti vrata „bilateralnim i trilateralnim sastancima“ kada Beograd prizna nezavisnost Kosova.

Podsetivši da je Priština potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, Haradinaj je ocenio da joj ne treba „mini-Šengen“. Govoreći o sastanku lidera Albanije, Srbije i Severne Makedonije u Tirani, on je rekao da je albanski premijer Edi Rama „njegov brat“, ali da se Rama, za razliku od njega, nije bunio protiv podele Kosova.

„Kao što znate, ’Trepča‘ je sada kosovska, niko se više ne spori s nama oko toga i da li ste čuli da neko govori da je ’Trepča‘ nečija osim kosovska, dogodila se energetska nezavisnost, tako da smo sada mogli da potpišemo ugovorne odnose sa Albanijom za ujedinjenje tržišta, imamo vojsku i da, imamo takse, ali one su protivvrednost za priznavanje“, rekao je Haradinaj, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala