Protest u Tirani, Vučića sačekala parola „Kosovo je srce Albanije“

Pratite nas
U Tirani, ispred hotela gde su se večeras sastali predsednik Srbije i premijeri Albanije i Severne Makedonije, u toku je protest protiv regionalnog udruživanja koje je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Kosovo je srce Albanije“ — glavna je parola koju uzvikuju učesnici protesta.

Protest koji je organizovao pokret Samoopredeljenje, okupio je protivnike ove inicijative i dolaska predsednika Vučića u Tiranu na skup, koji nose transparent sa zastavom „velike Albanije“, albansku zastavu, skandirajući „UČK, UČK...“, zvižde i uzvikuju poruke nezadovoljstva, uz pominjanje Vučićevog imena.

Nekoliko učesnika se obraća skupu putem megafona, a na brojnim transparentima ispisane su poruke na albanskom.

Portal „Balkanveb“ je preneo da se protest održava u parku pored Predsedništva, gde su se, kako se navodi, okupili brojni aktivisti koji glasno uzvikuju da je „Kosovo srce Albanije“.

„Demonstranti uzvikuju i da je „mali Šengen velika Srbija“, albanskom premijeru Ediju Rami poručuju da radi protiv interesa Kosova, a u korist „velike Srbije“, a Vučiću da prestane da negira masakr u Račku nad civilima.

Protest obezbeđuju jake policijske snage, a u jednom trenutku je došlo do sukoba policije i demonstranata dok su se kretali trotoarom ispred hotela „Rogner“, gde se održava sastanak premijera Albanije i Severne Makedonije, Edija Rame i Zorana Zaeva, i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Policija je potom potisnula učesnike protesta u park preko puta hotela.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala