Ruski i finski Deda Mraz razmenili poklone

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaDeda Mraz iz Velikog Ustjuga i finski Joulupuki
Deda Mraz iz Velikog Ustjuga i finski Joulupuki  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski Deda Mraz i finski Joulupuki razmenili su poklone i čestitke na rusko-finskoj granici, kao simbol dobrosusedskih odnosa dve zemlje, saopštila je pres-služba gubernatora i Vlade Lenjingradske oblasti.

Oni su se prvi put sastali 2002. godine, kada su se u Viborgu obeležavali Dani oblasti Veliki Ustjug. Tada je dogovoreno da se ruski Deda Mraz svake godine sastaje sa svojim finskim kolegom na granici.

Deda Mraz iz Velikog Ustjuga i finski Joulupuki sastali su se na carinskom prelazu „Brusničnoe“, gde je održan praznični koncert koji su uveličali umetnici iz ruskog Viborga i finskog grada Lapenranta.

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaSastanak ruskog Deda Mraza i finskog Joulupukija u Lenjingradskoj oblasti
Ruski i finski Deda Mraz razmenili poklone - Sputnik Srbija
Sastanak ruskog Deda Mraza i finskog Joulupukija u Lenjingradskoj oblasti

Deda Mraz je poklonio Joulupukiju suvenir — grb Viborga napravljen od čokolade, dok je zauzvrat dobio božićnu korpu sa medenjacima sa đumbirom i drugim slatkišima.

„Deda Mraz i Joulupuki razgovarali su o tome kako nema snega i razmatrali kako da reše taj problem do Nove godine, da bi ljudi dočekali praznik dobro raspoloženi. Dva čarobnjaka su ispričali jedan drugom kakve poklone deca traže za Novu godinu i Božić“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima Deda Mraza, već je dobio više od tri miliona pisama, koja su stigla na njegovu adresu u Velikom Ustjugu. Među pismima se posebno izdavaju ona u kojima deca pišu o svojim željama da čine dobra dela.

​Prema finskoj tradiciji, Joulupuki u božićnoj noći donosi deci poklone. Danas izgleda kao i svaki drugi Deda Mraz sa crveno-belom bundom i bradom, ali je ipak zadržao neke nacionalne karakteristike.

Ruski Deda Mraz putuje po Rusiji i posećuje socijalne ustanove, dečije bolnice, mnogočlane porodice i pali prve svećice na glavnim gradskim jelkama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala