Ruski bokseri odbili da idu na Olimpijadu bez nacionalne zastave

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Povetkin
Aleksandar Povetkin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bokseri ruske reprezentacije odbili su da idu na Olimpijadu u Tokio bez nacionalne zastave, izjavio je za Sputnjik generalni sekretar Bokserske federacije Rusije Umar Kremljev.

„Momci će putem suda tražiti da se takmiče pod zastavom. Sada treba da vidimo koje korake će preduzeti Olimpijski komitet Rusije i Ruska antidoping agencija, ali ćemo i mi sami analizirati mogućnost osporavanja ove odluke. Za nas je najvažnije da naši bokseri nastupaju pod zastavom Rusije i da se čuje naša himna. Bez toga nema smisla učestvovati“, rekao je Kremljev.

Tablica na zgradi Ruske antidoping agencije RUSADA - Sputnik Srbija
Svetska antidoping agencija zvanično obavestila Rusiju o svojoj odluci

Ranije je bilo saopšteno da će država podneti zahtev za organizaciju Evropskog prvenstva 2021. godine u Čeljabinsku i Svetskog kupa 2020. godine.

„Treba postići neki sporazum sa VADA, kako bi i Svetski kup i Evropsko prvenstvo bili održani u Rusiji. Više puta sam govorio da je Rusija velika sportska sila, svi turniri na teritoriji naše države organizuju se na najvišem nivou“, dodao je Kremljev.

On je izrazio mišljenje da to što se dešava nije samo problem Rusije, već celog međunarodnog sporta i da ne treba optuživati državu, već „neku konkretnu federaciju“.

U ponedeljak je Izvršni odbor VADA jednoglasno usvojio preporuke Nezavisnog odbora za usaglašenost VADA (CRC) i suspendovao ruske sportiste sa velikih međunarodnih sportskih takmičenja u naredne četiri godine, uključujući Olimpijske i Paraolimpijske igre. Dozvolu za takmičenje dobiće samo „čisti“ sportisti iz Rusije koji će se takmičiti u neutralnom statusu. Za Rusku antidoping agenciju (RUSADA) navedeno je da ne poštuje svetski antidoping kodeks.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala