Svetska antidoping agencija zvanično obavestila Rusiju o svojoj odluci

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaTablica na zgradi Ruske antidoping agencije RUSADA
Tablica na zgradi Ruske antidoping agencije RUSADA - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetska antidoping agencija (VADA) zvanično je o svojim odlukama obavestila Ministarstvo sporta Rusije, Rusku antidoping agenciju (RUSADA), Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Međunarodni paraolimpijski komitet (IPC), izjavio je za Sputnjik generalni direktor RUSADA Jurij Ganus.

„Zvanično obaveštenje o odlukama VADA dobili smo 9. decembra. U njemu su date informacije o rokovima i pravilima podnošenja žalbe. Kopija ovog pisma poslata je ministru sporta Rusije Pavelu Kolopkovu, kao i generalnom sekretaru MOK-a i izvršnom odboru IPC-a“, rekao je Ganus.

„Zapravo, označen nam je početak od 21 dana do kada treba da donesemo odluku o žalbi. Dana 19. decembra biće održan sastanak Nadzornog saveta RUSADA na kojem će se pokrenuti to pitanje“, kazao je Ganus.

U ponedeljak je Izvršni odbor VADA jednoglasno usvojio preporuke Nezavisnog odbora za usaglašenost VADA (CRC) i suspendovao ruske sportiste sa velikih međunarodnih sportskih takmičenja u naredne četiri godine, uključujući Olimpijske i Paraolimpijske igre. Dozvolu za takmičenje dobiće samo „čisti“ sportisti iz Rusije koji će se takmičiti u neutralnom statusu. Za Rusku antidoping agenciju (RUSADA) navedeno je da ne poštuje svetski antidoping kodeks.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala