Prava Crna Gora: Meta napada na Davidovića je Srpska crkva u Crnoj Gori 

© Foto : Prava Crna GoraPrava Crna Gora
Prava Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Činjenica da se pokušaj ubistva biznismena, ktitora i otvorenog protivnika režima Mila Đukanovića dogodio dok je Davidović bio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog vladike Joanikija, ukazuje da je reč o poruci koja se ne tiče samo Davidovića, već i vladike Joanikija, time i SPC u Crnoj Gori, saopštila je danas Prava Crna Gora.

„Reč je, očigledno, o nameri određenih struktura i centara, a u jeku najvećeg najavljenog nasrtaja na crkvu u Crnoj Gori, da se radikalizuju odnosi i zastraše svi oni koji rade na očuvanju i opstanku kanonske crkve. Pucanj u grupu u kojoj se nalazi i vladika Joanikije legitimno otvara sumnju u to i da je vladika naše crkve bio meta ovog krivičnog dela“, dodaje se u saopštenju.

Prava Crna Gora navodi i da to ukazuje još više da je meta ovog napada zapravo Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, imajući u vidu da je za 21. decembar najavljen opštenarodni Sabor za odbranu kanonske crkve u Crnoj Gori u gradu Nikšiću, gradu za koji se vezuju i Davidović i vladika Joanikije.

„Prava Crna Gora želi Davidoviću brz oporavak, a verujuće ljude u Crnoj Gori poziva da se i zbog ovoga u što većem broju okupimo u Nikšiću i tamo zajedno i složno, svi kao jedan, zavetujemo da ćemo u ovu borbu ući do kraja i ako treba u nju položiti i živote.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala