Micotakis: Grčka podržava Srbiju na evropskom putu

© AP Photo / Giannis PapanikosKirjakos Micotakis
Kirjakos Micotakis - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Grčke Kirjakos Micotakis izjavio je da je na pregovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Atini razgovarao o evropskim perspektivama Srbije i da je podržao pristupanje te zemlje Evropskoj uniji.

„Mi smo razgovarali o evropskom putu Srbije, koji je Grčka uvek podržavala. Štaviše, za vreme grčkog predsedavanja EU 2014. godine započeti su pregovori o pristupanju“, rekao je Micotakis nakon sastanka sa srpskim predsednikom.

On je dodao da stav Grčke ostaje čvrst.

„Srbija pripada Evropi, taj put se mora proći. To uverenje potkrepljuje naša namera da vas podržavamo u svakoj fazi, pružajući ne samo političku podršku, nego i pomoć na stručnom nivou“, rekao je grčki premijer.

Prema njegovim rečima, Vučić ga je informisao o dijalogu Beograda i Prištine, koji Atina podržava.

Podsetimo, Grčka ne priznaje nezavisnost samoproglašenog Kosova.

„Još jednom naglašavam da se naš stav o Kosovu ne menja. Ukidanje carine na srpske proizvode na KiM je neophodan korak za učvršćenje poverenja između dva naroda", naglasio je Micotakis.

Prema njegovim rečima, dva lidera su se složila da je potrebno da evropski put bude ostane otvoren i za ostali deo zemalja Zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i grčki premijer Kirjakos Micotakis potpisali su zajedničku Deklaraciju o strateškom partnerstvu dveju zemalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala