00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Otkrivamo tajnu jermenskog konjaka /foto/

Pratite nas
Veština pravljenja pića koje je posebno cenio Vinston Čerčil direktno zavisi od bačvi u kojima se čuva. Dopisnik Sputnjika je uspeo da zaviri tamo gde ne mogu svi da uđu — u prostorije gde se proizvodi ambalaža za legendarni „Ararat“.

Tako unikatan konjak zahteva odgovornost tokom čitavog procesa pravljenja.

Iskusni majstor Arman Garibjan može da napravi bačvu za konjak za samo jedan dan. Međutim, materijal koji se koristi za proizvodnju bačvi za konjak prolazi dug put. Hrastove daske za pravljenje bačvi se suše dve godine na otvorenom vazduhu, nakon čega se obrađuju. Za majstora je u ovom poslu glavno strpljenje.

© Sputnik / Asatur YesayantsDrvo se dugo obrađuje, pre nego što se od njega napravi bačva.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
1/21
Drvo se dugo obrađuje, pre nego što se od njega napravi bačva.
© Sputnik / Asatur YesayantsZa pravljenje bačvi se koristi hrast.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
2/21
Za pravljenje bačvi se koristi hrast.
© Sputnik / Asatur YesayantsDrvo za bačve se suši dve godine.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
3/21
Drvo za bačve se suši dve godine.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
4/21
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsHrast daje konjaku specijalni šmek koji podseća na vanilu.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
5/21
Hrast daje konjaku specijalni šmek koji podseća na vanilu.
© Sputnik / Asatur YesayantsSmeh stolara često zaglušuje buku mašina.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
6/21
Smeh stolara često zaglušuje buku mašina.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
7/21
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsProstorija u kojoj se pravi bačva treba da bude topla kako bi prsti stolara osećali instrument.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
8/21
Prostorija u kojoj se pravi bačva treba da bude topla kako bi prsti stolara osećali instrument.
© Sputnik / Asatur YesayantsKonjak se pije malim gutljajima, a ni tokom procesa pravljenja bačvi ne treba žuriti.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
9/21
Konjak se pije malim gutljajima, a ni tokom procesa pravljenja bačvi ne treba žuriti.
© Sputnik / Asatur YesayantsZa dobar konjak važan je kvalitet, ne samo vinograda, već i bačve.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
10/21
Za dobar konjak važan je kvalitet, ne samo vinograda, već i bačve.
© Sputnik / Asatur YesayantsKonjak se pravi nakon berbe grožđa.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
11/21
Konjak se pravi nakon berbe grožđa.
© Sputnik / Asatur YesayantsAlkohol koji se čuva u bačvama isparuje. Proizvođači smatraju da time „anđeli uzimaju svoj deo“.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
12/21
Alkohol koji se čuva u bačvama isparuje. Proizvođači smatraju da time „anđeli uzimaju svoj deo“.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
13/21
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
14/21
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsProizvođači bačvi priznaju da vole da piju konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
15/21
Proizvođači bačvi priznaju da vole da piju konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
16/21
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
17/21
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
18/21
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsHrast za pravljenje bačve treba da bude star minimum 100 godina.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
19/21
Hrast za pravljenje bačve treba da bude star minimum 100 godina.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
20/21
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
Pravljenje bačvi za konjak. - Sputnik Srbija
21/21
Pravljenje bačvi za konjak.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala