Tako unikatan konjak zahteva odgovornost tokom čitavog procesa pravljenja.
Iskusni majstor Arman Garibjan može da napravi bačvu za konjak za samo jedan dan. Međutim, materijal koji se koristi za proizvodnju bačvi za konjak prolazi dug put. Hrastove daske za pravljenje bačvi se suše dve godine na otvorenom vazduhu, nakon čega se obrađuju. Za majstora je u ovom poslu glavno strpljenje.
© Sputnik / Asatur YesayantsDrvo se dugo obrađuje, pre nego što se od njega napravi bačva.
1/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Drvo se dugo obrađuje, pre nego što se od njega napravi bačva.
© Sputnik / Asatur YesayantsZa pravljenje bačvi se koristi hrast.
2/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Za pravljenje bačvi se koristi hrast.
© Sputnik / Asatur YesayantsDrvo za bačve se suši dve godine.
3/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Drvo za bačve se suši dve godine.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
4/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsHrast daje konjaku specijalni šmek koji podseća na vanilu.
5/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Hrast daje konjaku specijalni šmek koji podseća na vanilu.
© Sputnik / Asatur YesayantsSmeh stolara često zaglušuje buku mašina.
6/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Smeh stolara često zaglušuje buku mašina.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
7/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsProstorija u kojoj se pravi bačva treba da bude topla kako bi prsti stolara osećali instrument.
8/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Prostorija u kojoj se pravi bačva treba da bude topla kako bi prsti stolara osećali instrument.
© Sputnik / Asatur YesayantsKonjak se pije malim gutljajima, a ni tokom procesa pravljenja bačvi ne treba žuriti.
9/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Konjak se pije malim gutljajima, a ni tokom procesa pravljenja bačvi ne treba žuriti.
© Sputnik / Asatur YesayantsZa dobar konjak važan je kvalitet, ne samo vinograda, već i bačve.
10/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Za dobar konjak važan je kvalitet, ne samo vinograda, već i bačve.
© Sputnik / Asatur YesayantsKonjak se pravi nakon berbe grožđa.
11/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Konjak se pravi nakon berbe grožđa.
© Sputnik / Asatur YesayantsAlkohol koji se čuva u bačvama isparuje. Proizvođači smatraju da time „anđeli uzimaju svoj deo“.
12/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Alkohol koji se čuva u bačvama isparuje. Proizvođači smatraju da time „anđeli uzimaju svoj deo“.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
13/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
14/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsProizvođači bačvi priznaju da vole da piju konjak.
15/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Proizvođači bačvi priznaju da vole da piju konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
16/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
17/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
18/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsHrast za pravljenje bačve treba da bude star minimum 100 godina.
19/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Hrast za pravljenje bačve treba da bude star minimum 100 godina.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
20/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Pravljenje bačvi za konjak.
© Sputnik / Asatur YesayantsPravljenje bačvi za konjak.
21/21
© Sputnik / Asatur Yesayants
Pravljenje bačvi za konjak.