Ruski vojnici povređeni u eksploziji bombe u Siriji

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaOklopna vozila vojne policije Rusije u Siriji
Oklopna vozila vojne policije Rusije u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na putu blindiranog vozila ruske vojne policije u Siriji aktivirana je improvizovana bomba, povređena su tri ruska vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Tokom izviđanja zajedničke rusko-turske patrole, 2. decembra je 1,5 km zapadno od sela Koran (provincije Alep) eksplodirala improvizovana eksplozivna naprava na putu blindiranog vozila ruske vojne policije“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da je u eksploziji oštećeno vozilo.

„Tri ruska vojnika koja su se nalazila u blindiranom vozilu zadobila su lakše povrede i modrice. Nema pretnje po život vojnika“, dodaje se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Rusko-turski dogovor o Siriji

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan 22. oktobra su potpisali memorandum o razumevanju u deset tačaka. U njemu se, između ostalog, govori da se od 12 časova 23. oktobra 2019. godine na sirijsku stranu sirijsko-turske granice, izvan zone turske operacije „Izvor mira“, uvode jedinice ruske vojne policije i sirijske pogranične službe, koje će patrolirati duž tursko-sirijske granice prema zapadu i istoku od oblasti u kojoj se izvodi operacija „Izvor mira“, osim grada Kamišlija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala