Ukrajinska vojska uvežbavala odbranu od desanta na Azovskom moru

CC BY 4.0 / Deržavna prikordonna služba Ukraїni / Brod ukrajinske ratne mornarice za vreme vojnih vežbi na Azovskom moru
Brod ukrajinske ratne mornarice za vreme vojnih vežbi na Azovskom moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska vojska saopštila je da je na obalama Azovskog mora izvela vojne vežbe odbrane od desanta potencijalnog neprijatelja.
Tri ukrajinska broda na ruskoj granici - Sputnik Srbija
Četiri zemlje optužile Rusiju za blokiranje Azovskog mora

Vežbe su sprovedene na jednom od poligona u blizini Marijupolja, koji se nalazi na obali Azovskog mora, a pored kopnenih snaga u manevrima su učestvovali i borbeni brodovi ukrajinske mornarice.

Prema utvrđenom scenariju, po nadolazećim neprijateljskim brodovima prvenstveno je otvorena vatra iz artiljerijskog naoružanja, sa ciljem da se oni unište, nakon čega su kopnene snage, koje su bile raspoređene duž linije obale, minobacačima i automatskim naoružanjem sprečile desant.

Potom su se akciji priključila ukrajinska borbena plovila i sustigla „preživelu“ neprijateljsku flotu, koja je u tom trenutku napuštala ukrajinske vode, i uništila je.

Ukrajinsku borbenu grupu činili su artiljerijski brodovi „Kremečug“ i „Lubni“, kao i dva čamca ukrajinske pogranične službe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala