Medvedev potpisao uredbu o osnivanju digitalne „Velike ruske enciklopedije“

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na predstavljanju Velike ruske enciklopedije
Predsednik Rusije Vladimir Putin na predstavljanju Velike ruske enciklopedije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je uredbu o osnivanju Nacionalnog naučno-obrazovnog centra „Velika ruska enciklopedija“, a dokument je objavljen na internet portalu za pravne informacije.

„Radi pristupa stanovništva Ruske Federacije verodostojnim informacijama o razvoju i stanju okolnog sveta i društva, zasnovanim na naučno verifikovanim izvorima znanja i stalno ažuriranim — osnovati autonomnu nekomercijalnu organizaciju Nacionalni naučno-obrazovni centar ’Velika ruska enciklopedija‘“, navedeno je u dokumentu.

Uredbom je, takođe, propisano osnivanje nacionalnog interaktivnog enciklopedijskog portala.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na zasedanju Saveta za ruski jezik 5. novembra izjavio da je uveren da će elektronska verzija Velike ruske enciklopedije, za razliku od Vikipedije, postati izvor verodostojnih informacija.

Tomovi Velike ruske enciklopedije u papirnom izdanju objavljivani su od 2004. do 2017. godine. Istoimena izdavačka kuća sada radi na identičnom nacionalnom interaktivnom enciklopedijskom portalu.
Predstavljanje projekta elektronskog naučno-obrazovnog portala Velike ruske enciklopedije održano je u Ufi 21. novembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala