Raković: Crna Gora je sve, osim prijateljska prema Srbiji

© Studentski klub Pravnog fakultetaTribina "Položaj Srba u Crnoj Gori" na Pravnom fakultetu u Beogradu
Tribina Položaj Srba u Crnoj Gori na Pravnom fakultetu u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na beogradskom Pravnom fakultetu održana je tribina „Položaj Srba u Crnoj Gori“, koju je organizovao Studentski klub Pravnog fakulteta. O položaju Srba u Crnoj Gori govorili su istoričar Aleksandar Raković, advokat Vladan Bojić, profesor međunarodnog prava Dejan Mirović i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

Raković je podsetio koliko je bilo teško vratiti u javnost temu položaja Srba u Crnoj Gori, uz opasku da je Crna Gora sve, samo ne prijateljska država Srbiji.

„Ključ za kontrolu budućeg popisa stanovništva u Crnoj Gori 2021. leži u uspehu srpskih stranaka na parlamentarnim izborima, i za to je neophodna podrška Republike Srbije“, ocenio je Raković.

Država Crna Gora, stvorena 21. maja 2006, prema rečima Vladana Bojića, samo nosi to ime, dok je njen sadržaj ekstremno preobražen u antipod nekadašnje Crne Gore. Današnja Crna Gora u svojim osnovama je antisrpska, a svoju tvrdnju ovaj podgorički advokat potkrepljuje činjenicom da u Vrhovnom, Apelacionom i Upravnom sudu nema niti jednog zaposlenog Srbina, kao ni u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

© Studentski klub Pravnog fakultetaNekoliko stotina studenata, javnih ličnosti i narodnih poslanika, prisustvovalo je tribini "Položaj Srba u Crnoj Gori" u najvećem amfiteatru Pravnog fakulteta.
Raković: Crna Gora je sve, osim prijateljska prema Srbiji - Sputnik Srbija
Nekoliko stotina studenata, javnih ličnosti i narodnih poslanika, prisustvovalo je tribini "Položaj Srba u Crnoj Gori" u najvećem amfiteatru Pravnog fakulteta.

Dejan Mirović, kome je, uz Rakovića, Matiju Bećkovića i Čedomira Antića, zabranjen ulazak u Crnu Goru, rekao je da njegov greh nije narušavanje crnogorskog Ustava, već da je problematičan za režim u Podgorici.

Jedan od lidera Demokratskog fronta, poslanik u crnogorskom parlamentu Milan Knežević, istakao je da je rezultat referenduma o nezavisnosti Crne Gore doveden u pitanje samim tim što je evidentirano više od 3.000 propusta prilikom njegovog sprovođenja. Odluke podgoričkih vlasti o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije i uvođenju sankcija Rusiji su sramotne i Demokratski front namerava da ih poništi, naveo je Knežević, čije su reči pozdravljene ovacijama.

Tribini, koja je održana u najvećem amfiteatru Pravnog fakulteta, prisustvovalo je nekoliko stotina slušalaca, među kojima su bile javne ličnosti, narodni poslanici i profesori univerziteta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala