Motor Putinove limuzine „prelazi“ u avione

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin u svojoj limuzini
Ruski predsednik Vladimir Putin u svojoj limuzini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski inženjeri planiraju da automobilski projekat „Kortež“ pretvore u vazduhoplovni, rekli su za Sputnjik iz Centralnog instituta za izgradnju motora Baranov.

Naučnici su procenili da je motor iz projekta „Kortež“ – u koji spada i predsednička limuzina – moguće upotrebiti u devetosednom dvomotornom i šestosednom jednomotornom avionu lokalnih avio-kompanija, objasnio je rukovodilac projekta Instituta Lev Finkelberg.

Limuzina Aurus - Sputnik Srbija
Konačno: Putinova nova limuzina iznutra (video)

U samom projekta najsloženije je bilo prilagoditi sisteme za dovod goriva, paljenje i kontrolu, koji obezbeđuju rad aeronautičkog motora. Testiranjem su dobijene karakteristike motora u režimu prizemljenja i poletanja, a kasnije se planiraju testovi na eksperimentalnoj letelici.

Prednost ovog projekta adaptacije je što se automobilski motori se proizvode serijski i njihova cena je mnogo manja, pa je tako omogućena izrada relativno jeftinog motora za avione, rekao je za Sputnjik generalni direktor Instituta Mihail Gordin u jednom intervjuu oktobra 2018.

Projekat „Kortež“ proizvodi vozila marke „Aurus“, porodicu luksuznih automobila za predsednika i ugledne državnike. Uključuje predsedničku limuzinu, sedan, minivan i terenac na jedinstvenoj modularnoj platformi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala