SAD uvele sankcije iranskom ministru za informacije

CC BY 2.0 / Paul Savala / Flickr / Ministarstvo finansija SAD
Ministarstvo finansija SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije protiv ministra za veze i informacije Irana Mohameda Džavada Azarija Džaromija, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.

U nizu iranskih gradova proteklih dana su održani protesti zbog naglog povećanja cena benzina. Neki od tih protesta prerasli su u nerede, u kojima je bilo žrtava i među učesnicima i među pripadnicima snaga bezbednosti. Nakon toga su u brojnim gradovima održane šetnje protiv nereda.

Demonstranti na protestu protiv vlade u Bagdadu - Sputnik Srbija
Može li Iran zbog jednog generala izgubiti Irak

Prema rečima iranskog predsednika Hasana Rohanija, nerede su organizovali SAD i Izrael, a njihov cilj je da ugroze bezbednost Irana.

Visoki savet za nacionalnu bezbednost Irana je 15. novembra, s obzirom na nerede, odlučio da se ograniči pristup internetu.

Portparol iranske Vlade Ali Rabiji izjavio je ranije da će pristup internetu u Iranu biti obnovljen postepeno, u skladu sa smirivanjem situacije u pojedinim oblastima zemlje. Internet je 21. novembra ponovo počeo da funkcioniše u nizu iranskih provincija, dok u Teheranu i dalje postoje smetnje prilikom povezivanja na mrežu.

SAD su podržale demonstrante i zatražile od iranskih vlasti da pod hitno obnove rad interneta u toj zemlji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala