Vapaj Atlantskog saveta Bugarske NATO-u: Rusi spremaju terorističke napade u susednim zemljama

© Foto : Ambasada Rusije u BugarskojAmbasada Rusije u Bugarskoj
Ambasada Rusije u Bugarskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Atlantski savet Bugarske upozorio je rukovodstvo zemlje da Rusi koriste teritoriju Bugarske kao pripremni teren za terorističke napade u susednim zemljama, a istovremeno su apelovali na državni vrh da zatraži pomoć od saveznika NATO-a.

Kako je saopšteno iz organizacije, ruske specijalne službe nastavljaju aktivnosti u Bugarskoj, a deportacija zaposlenog u ruskoj ambasadi i optužbe na račun predsednika Nacionalnog pokreta „Rusofili“ za špijunažu u korist Rusije — nisu dovoljni.

Bugarska ostavlja utisak zemlje koja je do te mere okupirana, da više ne može ni sama sebe da zaštiti“, navodi se na stranici Atlantskog saveta na Fejsbuku.

Iz Saveta su istakli da su davno zahtevali ostavke ministra unutrašnjih poslova Mladena Marinova i generalnog tužioca Sotira Cacarova, koji su odgovorni za „ruski hibridni rat“.

 Ruski i srpski vojnik Ruski i srpski vojnici na vežbi BARS 2017  - Sputnik Srbija
Bugarski poslanik: Prijateljstvo Rusije i Srbije je pretnja bezbednosti na Balkanu

„Međutim, nisu usledile ostavke. Mi smo dobili nove informacije o tome da ruske službe i dalje mirno rade u Bugarskoj i da koriste našu teritoriju kao pripremni teren za terorističke napade u susednim prijateljskim zemljama“, navodi se.

„Predstojeće posete premijera Bojka Borisova Americi i predsednika Rumena Radeva Londonu trebalo bi da doprinesu rešavanju situacije“, smatraju iz Organizacije.

„Nadamo se da će nam poseta premijera Bojka Borisova Vašingtonu i predsednika Rumena Radeva Londonu omogućiti da uverimo naše saveznike u tome da Bugarska želi da se izbori sa ruskim neprijateljskim aktivnostima protiv naše zemlje. Iz tog razloga moraju zatražiti pomoć naših saveznika da se odlučno suprotstave hibridnim napadima Kremlja“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala