Ukrajina optužila Rusiju za krađu ve-ce šolja sa brodova

© Sputnik / Ekaterina Keйzo / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski brod ispod Kerčkog mosta
Ukrajinski brod ispod Kerčkog mosta  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant Mornarice vojske Ukrajine Igor Vorončenko je izjavio da je sa njihovih brodova koje je Rusija zaplenila, a zatim vratila Ukrajini, „nestala skoro sva oprema, uključujući i ve-ce šolje, utičnice, plafonjere“.

„Vuča je u toku, brzina je veoma mala, brodovi se ne kreću samostalno. Rusi su ih uništili“, istakao je Voročenko u intervjuu za „Kanal 4“.

On je obećao da će celom svetu pokazati „varvarsko ponašanje“ Moskve.

Takođe je dodao da se brodovi nalaze u blizini ukrajinskih teritorijalnih voda.

Ukrajinski brodovi se vraćaju kući - Sputnik Srbija
Korak u susret Kijevu: Rusija pokazala da se sa njom može dogovoriti

Moskva je 18. novembra predala ukrajinskoj strani tri broda ukrajinske mornarice, koji su zadržani u blizini Kerčkog moreuza zbog povrede ruske granice.

Incident u Kerčkom moreuzu

Tri broda ukrajinske ratne mornarice „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“ 25. novembra su, narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, presekla državnu granicu Rusije. Brodovi su ušli u privremeno zatvorene vode Rusije i nekoliko časova izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili. Sva tri broda su zadržana i kasnije prevezena do luke u Kerču.

Privedena su 24 ukrajinska vojnika, uključujući dva agenta Službe bezbednosti Ukrajine, koji su se, prema rečima pres-službe Federalne službe bezbednosti, nalazili na brodovima i koordinirali provokacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala