Rusija: Nemamo o čemu da razgovaramo sa Estonijom

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaMoskva, Rusija
Moskva, Rusija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva žali što Talin, umesto normalizacije odnosa sa Rusijom, nastavlja sa apsurdnim izjavama povodom teritorijalnih pretenzija u vezi sa Tartuskim mirovnim sporazumom.

„Mi smo više puta naglašavali da je ovo pitanje za nas završeno i da o njemu nemamo nameru da vodimo diskusiju. Tartuski sporazum pripada istoriji“, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

U resoru su izrazili žaljenje što estonsko rukovodstvo „nastavlja da izlazi sa sve provokativnijim i apsurdnijim izjavama“, umesto da misli o normalizaciji odnosa sa Rusijom.

„Ovakva retorika ne pomaže ni formiranju pozitivne agende naših odnosa, niti unapređenju procesa ratifikacije bilateralnih sporazuma o granicama“, naglasila je predstavnica MIP-a.

Ranije je predsednik estonskog Parlamenta i član Konzervativne narodne partije EKRE Hen Piluas izjavio da bi Rusija trebala da vrati baltičkoj republici navodno „aneksirane teritorije“. On je dodao da za napredak u ratifikaciji rusko-estonskog pograničnog sporazuma Talin insistira na tome da Moskva prizna granice Estonije u okviru nevažećeg sporazuma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala