Putin: Zelenski je simpatičan

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da se ne poznaje sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, ali da mu se čini kao simpatičan i iskren čovek.

„U kakvim sam odnosima sa Zelenskim? Ni u kakvim! Nikada ga nisam video, mi se ne poznajemo, samo smo razgovarali telefonom. Meni se čini kao simpatičan i iskren čovek“, rekao je Putin na investicionom forumu „Rusija zove“.

Prema njegovom mišljenju, predsednik Ukrajine želi da promeni situaciju u Ukrajini nabolje. Putin je dodao da su učinjeni realni koraci kada je reč o povlačenju snaga i sredstava u Donbasu.

„Prema mom mišljenju, Zelenski zaista želi da promeni situaciju nabolje, uključujući i situaciju u Donbasu. Ja ne znam koliko je on u stanju da to učini. Ipak su preduzeti određeni pozitivni koraci — imam u vidu povlačenje snaga u dva naseljena mesta, iako je juče vojska saopštila da se pucnjava sa ukrajinske strane nastavlja“, dodao je Putin.

Ukrajinski brodovi se vraćaju kući - Sputnik Srbija
Korak u susret Kijevu: Rusija pokazala da se sa njom može dogovoriti

Ruski lider je istakao da razvoj odnosa između Rusije i Ukrajine u značajnoj meri zavisi od Kijeva.

„Kakve su perspektive razvoja naših međudržavnih odnosa? To će u velikoj meri zavisiti od ukrajinske strane. Vidimo da se tamo stalno pokreću pitanja koja sa tačke gledišta rešavanja situacije u Donbasu mi smatramo neprihvatljivim i kontraproduktivnim“, ocenio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala