NATO šalje lovce da neopravdano presreću ruske avione

CC BY 2.0 / MSgt Rob Wieland / Flickr / Američki vojni avion F-16 "Vajper"
Američki vojni avion F-16 Vajper - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojska NATO-a šalje lovce kako bi neopravdano presretali ruske avione na Baltiku, pokušavajući da sačuva svoja radna mesta i pokaže da je korisno sačuvati četiri bataljona Alijanse u regionu, smatra stalno Predstavništvo Rusije pri NATO-u, nakon saopštenja da su lovci NATO-a presreli ruski transportni avion An-26 u području Kalinjingradske oblasti.
„Plan leta postoji, transponderi i radio-veza su uključeni. Zbog čega je potrebno provokativno presretanje na redovnoj vazdušnoj trasi ka Kalinjingradu? To je pokušaj (vojnika NATO-a) da podgreju napetost kako bi zaštitili svoja mesta ili opravdali prisustvo bataljona NATO-a u regionu, gde do njihovog dolaska (nije bilo) nikakve značajne vojne aktivnosti“, navodi se na Tviteru stalnog predstavništva.

Ministarstvo odbrane Litvanije je ranije saopštilo da je „6. novembra lovac NATO-a presreo jedan ruski avion An-26 koji je leteo sa teritorije Rusije u Kalinjingrad u skladu sa planom leta, sa uključenim transponderima i održavajući vezu sa dispečerskom službom na zemlji.

U mirno vreme „vazdušnim presretanjima se smatraju približavanja lovaca avionu druge države za vizuelnu identifikaciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala