Bolsonaro: Nisam umešan u napad na ambasadu Venecuele

© Eraldo PeresŽair Bolsonaro
Žair Bolsonaro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da nije ništa znao o upadu opozicionara na teritoriju ambasade Venecuele, kao i da nije inicijator incidenta.

„Predsednik Republike ništa nije znao o upadu pristalica Huana Gvaida u ambasadu Venecuele, i, štaviše, nije njegov inicijator. Služba za bezbednost ulaže napore kako bi se situacija normalizovala mirnim putem“, navodi se u saopštenju kancelarije Bolsonara.

Ranije je venecuelanski otpravnik poslova u Brazilu Fredi Meregot potvrdio da je ambasada „napadnuta“. On je apelovao na vlasti Brazila da pruže neophodnu zaštitu diplomatskoj misiji, u skladu sa međunarodnim pravom i Bečkom konvencijom.

Parlamentarci iz brazilske Radničke partije optužili su za organizaciju napada Bolsonara.

Brazilski list „Fola de San Paulo“ prenosi da su u ambasadu upale pristalice Huana Gvaida, koji se nelegalno proglasio za predsednika Venecuele. Prema informacijama lista „Metro žurnal“ — u napadu učestvuje oko 20 ljudi.

Ranije je izvor iz brazilskog Ministarstva spoljnih poslova saopštio da je u ambasadu Venecuele stigao brazilski diplomata kako bi regulisao konflikt.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala