Salvador proteruje sve venecuelanske diplomate

CC0 / Pixabay / Zastava Salvadora
Zastava Salvadora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Salvador je naredio venecuelanskim diplomatama da u roku od 48 sati napuste tu zemlju, saopštili su zvaničnici.

U noti upućenoj diplomatama se objašnjava da je odluka doneta u skladu sa glasanjem Salvadora u Organizaciji američkih država, koja podržava izveštaj Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za ljudska prava koji osuđuje navodne povrede ljudskih prava Venecuelanaca.

Dodaje se i da je vlada odluku donela u skladu sa stavom te zemlje da venecuelanski predsednik Nikolas Maduro nema legitimitet.

U saopštenju se navodi i je da Vlada Salvadora priznala lidera opozicije Huana Gvaida za privremenog predsednika Venecuele do održavanja slobodnih izbora u toj zemlji.

Huan Gvaido - Sputnik Srbija
Samoproglašeni predsednik Venecuele u društvu lidera narko-kartela iz Kolumbije (video)

Kriza u Venecueli

Situacija u Venecueli napeta je od januara, kada se lider opozicije Huan Gvaido nezakonito proglasio za privremenog predsednika. Vašington i njegovi saveznici podržali su Gvaida i pozvali predsednika Nikolasa Madura da se povuče. Sjedinjene Američke Države takođe su zaplenile venecuelansku naftnu imovinu vrednu milijarde dolara.

Maduro je, zauzvrat, optužio Sjedinjene Američke Države da pokušavaju da organizuju puč kako bi postavile Gvaida za svoju marionetu i preuzele prirodne resurse Venecuele. Rusija, Kina, Kuba, Bolivija, Turska i brojne druge zemlje dale su svoju podršku Maduru kao jedinom legitimnom predsedniku Venecuele.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala