Nesvakidašnja farma krmača u zgradama sa devet spratova /video/

CC0 / Pixabay / Svinje
Svinje - Sputnik Srbija
Pratite nas
U kineskom regionu Guangsi postoji nesvakidašnja farma u kojoj je smešteno 28.000 krmača, u zgradama sa sedam i devet spratova.

Prvo što se uoči pri dolasku na farmu Guifei je biološka provera na ulazu, a pre nego se uđe na farmu, mora se provesti tri dana u sedištu kompanije. Tamo se nalaze apartmani za posetioce i zaposlene, čije kretanje je u svakom trenutku kontrolisano.

Nakon toga se može otići prema planinama u kojima se nalazi farma, ali i u odeći i obući koju daje kompanija i unutrašnjim vozilima koja su očišćena i termički dezinfikovana.

Posebna pažnja i po dolasku posvećena je naknadnoj dezinfekciji.

Nakon što dovezu životinje, vozila nikada ne napuštaju to područje istim putem kojim su došla, već preko izlaznog puta, prenosi portal „Pig333“.

Jednom kada dođe do ove tačke, svako ko ulazi na farmu mora da prođe nov karantin tokom dve noći i prođe ponovo kroz dezinfekcioni sistem.

Sve je automatizovano

Svaki materijal koji ulazi u unutrašnju oblast prolazi kroz postupak čišćenja, dezinfekcije i karantina pre nego što se može koristiti. Kompleks, koji obuhvata „višespratnu“ zgradu, veoma je velik i neprestano raste.

Prva dva objekta koja su sagrađena imaju po sedam spratova, a poslednje dve podignute zgrade imaju po devet spratova. Svi radnici kompleksa ostaju tu tri meseca nakon što su prošli karantinski proces, a rade šest dana u nedelji. Na taj način se smanjuje broj pokreta ulaska i izlaska ljudi.

Tehnički direktor farme kaže da je cilj proizvodnja životinja visoke genetske vrednosti i zdravlja, odnosno prodaja nazimica velikom broju proizvođača i kompanija.

Da bi se obezbedila hrana za ovaj kompleks, napravljen je mlin za hranjenje koji može da proizvede 4.680 tona hrane mesečno, preneo je Tanjug.

A da bi biosigurnost bila na maksimumu i da bi se izbegao ulazak vozila u objekat, dizajniran je složen sistem za distribuciju stočne hrane koji se kreće od mlina za hranjenje u prizemlje svake zgrade.

Odatle, još sofisticiraniji sistem mehaničkih impulzija, putem lančanog sistema, dovodi hranu na svaki od podova, prenosi portal „Pig333“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala