Tramp se zahvalio Rusiji, Siriji, Iraku i Turskoj; Moskva: Nema na čemu

© AP Photo / Senior Airman Keifer BowesAmerički avion f-35
Američki avion f-35  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp je zahvalio Rusiji, Turskoj, Siriji i Iraku na pomoći u likvidaciji poglavara terorista Abu Bakra el Bagdadija u sirijskoj provinciji Idlib. Međutim, portparol Ministarstvo odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov je izjavio da Rusija nema pouzdane informacije o ovoj operaciji.

Američki predsednik je juče na pres-konferenciji potvrdio da je u operaciji učestvovalo nekoliko država i zahvalio na pomoći za njeno izvođenje vladama Rusije, Sirije, Iraka i Turske, kao i kurdskim formacijama u Siriji.

Između ostalog, on je ispričao da je Rusija otvorila vazdušni prostor iznad Idliba, dok su Kurdi „predali informacije koje su bile korisne“. Tramp je ispričao da je El Bagdadi „umro kao pas“ — prema rečima predsednika, lider DAEŠ-a je pokušao da se sakrije u tunel, gde je uzeo sa sobom nekoliko dece, a kada su ga američki vojnici stigli, aktivirao je pojas sa eksplozivom. Svoje učešće u operaciji Tramp je opisao ovako: „Bilo je kao na filmu.“

Međutim, Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da nema pouzdane informacije o načinu na koji su Sjedinjene Američke Države sprovele operaciju uništavanja vođe terorističke grupe DAEŠ.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov je rekao da ruska vojska nije zabeležila vazdušne napade Sjedinjenih Američkih Država ili međunarodne koalicije.

On je istakao da povećanje broja učesnika i zemalja koje su navodno učestvovale u toj „operaciji“, svaka sa apsolutno kontradiktornim detaljima, pokreće osnovana pitanja i sumnje u njenu realnost i tim pre u njen uspeh.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala