Kremlj: Ako je Bagdadi ubijen, onda je Tramp ozbiljan u borbi protiv terorizma

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Uđi u bazu fotografijaMoskva, pogled na Kremlj
Moskva, pogled na Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako se potvrdi da su američki vojnici likvidirali terorističkog lidera Abu Bakra el Bagdadija, tada ćemo moći govoriti o ozbiljnom doprinosu predsednika SAD Donalda Trampa borbi protiv terorizma, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Naši vojnici su zaista videli u zoni američke avione, videli su dronove koji su tamo bili aktivni“, saopštio je Peskov.

Po njegovim rečima, ako se zaista potvrdi informacija o likvidaciji El Bagdadija, u celini se može govoriti o ozbiljnom doprinosu predsednika SAD borbi protiv međunarodnog terorizma.

Predstavnik Kremlja je uverio da „sama po sebi vest ne može izazvati negativnu reakciju ruskih vlasti“.

Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potvrdio da je El Bagdadi likvidiran. Prema njegovim rečima, tokom subotnje operacije terorista se razneo samoubilačkim pojasom, ali je ipak brzo i precizno identifikovan. 

El Bagdadi, čije je pravo ime Ibrahim Avad Ibrahim el Badri, poznat je kao vođa terorista od 2014. godine, kada je iz džamije u zarobljenom Mosulu proglasio stvaranje „islamskog kalifata“ na Bliskom istoku. Od tada su mediji više puta objavljivali informacije o njegovoj likvidaciji, ali one nisu potvrđene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala