Sirijski Kurdi: Ispunili smo naš deo obaveza, povukli smo se

© REUTERS / Felipe DanaPripadnici Sirijskih demokratskih snaga koje pomažu Sjedinjene Američke Države, obezbeđuju ljude koji su evakuisani sa teritorija pod kontrolom DAEŠ-a u Siriji
Pripadnici Sirijskih demokratskih snaga koje pomažu Sjedinjene Američke Države, obezbeđuju ljude koji su evakuisani sa teritorija pod kontrolom DAEŠ-a u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijski Kurdi saopštili su američkoj administraciji da su ispunili sve uslove u okviru dogovora između SAD i Turske i da su napustili zonu bezbednosti, prenosi Rojters.

Kako se navodi, to je izjavio neimenovani visoki zvaničnik američke administracije. On je precizirao da je tu informaciju dobio od komandanta Sirijskih demokratskih snaga Mazluma Abdija.

On je rekao i da Vašington pomno prati susret predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i predsednika Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju.

„Nadam se da će SAD, zajedno sa Turskom, uspeti da petodnevnu pauzu u borbenim dejstvima pretoče u stalno primirje“, zaključio je neimenovani visoki zvaničnik američke administracije.

Podsetimo, uoči sastanka sa Putinom Erdogan je upozorio da će obnoviti vojnu operaciju na severu Sirije ukoliko SAD ne ispune svoj deo dogovora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala