Teška američka vojna tehnika stigla u Litvaniju

© Facebook / Lietuvos kariuomenėAmerička vojna tehnika stiže u Litvaniju
Američka vojna tehnika stiže u Litvaniju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tenkovi i borbena vozila američkog bataljona, koji će šest meseci biti raspoređen na poligonu u Pabradu, stigli su u Litvaniju, javio je litvanski Sputnjik pozivajući se na Ministarstvo odbrane zemlje.

„Konvoji vojne tehnike idu glavnim putevima severnog i istočnog dela zemlje, u pratnji litvanske vojne policije, a teška vojna tehnika se prevozi železnicom“, piše Sputnjik.

Prema navodima agencije, u Litvaniji će se održati obuka prvog bataljona devetog puka prve američke divizije koji je raspoređen u Fort Hudu u državi Teksas. Vojna jedinica je sa sobom dovela tešku tehniku: oko 30 tenkova „Abrams“, više od 20 borbenih pešadijskih vozila „Bredli“ i dr.

Utovar američkih tenkova M1A2 Abrams u luci Konstanca u Rumuniji - Sputnik Srbija
Pentagon priprema raspoređivanje trupa u Evropi

Sputnjik Litvanija ranije je javio da će više od 500 pripadnika američke vojske stići u Litvaniju u oktobru za obuzdavanje, razmenu iskustava i učešća u vojnim vežbama. Prvi američki vojni bataljoni stigli su u ovu baltičku zemlju 14. oktobra.

U Litvaniji su od proleća 2014. godine raspoređene američke snage po principu rotacije. Međutim, one su poslednji put bile u regionu 2017. godine, pošto su u baltičkim zemljama počeli da se dislociraju bataljoni NATO-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala