Ruski knez Romanov stigao na Krim

© Sputnik / Aleksandr Polegenьko / Uđi u bazu fotografijaVeliki knez Georgij Mihajlovič Romanov
Veliki knez Georgij Mihajlovič Romanov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veliki knez Georgij Mihajlovič Romanov stigao je na Krim, saopštio je savetnik kancelarije poglavara kuće Romanov u Krimskoj oblasti Vladislav Piljkevič.
„Veliki knez Georgij Mihajlovič stigao je na Krim. Prvi dan boravka na krimskom tlu počeo je liturgijom u Krestovozdviženskoj dvorskoj crkvi u Livadiji, koju je sagradio njegov pra-pra-pradeda, car Aleksandar Drugi“, rekao je Piljkevič za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, poseta ima za cilj podršku ponovnom ujedinjenju Krima sa Rusijom i podsećanje međunarodne zajednice na istorijsku i pravnu pripadnost ovog poluostrva Rusiji.

U okviru posete, knez Georgij Mihajlovič učestvovaće na međunarodnoj konferenciji i u nizu kulturnih događaja na Krimu, dodao je savetnik.

Olga Romanov - Sputnik Srbija
Princeza Romanov za Sputnjik: Ganuo me je srpski narod (video, foto)

Knez Georgij Mihajlovič rođen je u Madridu 1981. godine, a Rusiju je prvi put posetio 1992. godine. Studirao je na Univerzitetu Oksford. Jedan deo monarhista priznaje ga za naslednika ruske carske kuće.

Krim je ponovo postao deo Rusije u martu 2014. nakon referenduma održanog nakon državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala