Još jedno priznanje za Argentinca: Mesiju ponovo „Zlatna kopačka“ (video)

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaOd njega se najviše očekuje i od njega najviše i zavisi - Leo Mesi
Od njega se najviše očekuje i od njega najviše i zavisi - Leo Mesi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kapiten Barselone Lionel Mesi danas će dobiti „Zlatnu kopačku“ kao najbolji strelac u Evropi ove sezone. Slavni Argentinac po šesti put postaje laureat te nagrade.

Zahvaljujući tome što je tokom prethodne sezone postigao 36 golova u španskoj ligi, Mesi je ponovo uspeo da osvoji trofej, koji je ovaj put izmakao Francuzu Kilijanu Mbapeu, jer je napadač Pari Sen Žermena postigao „samo“ 33 gola.

Mesi, koji već ima pet „Zlatnih lopti“, igrač je koji je to priznanje dobio najviše puta, dok drugo mesto na večnoj listi zauzima Kristijano Ronaldo, koji se četiri puta okitio tim priznanjem.

Argentinac je u sezoni 2011/12, kada je po drugi put osvojio taj trofej, postavio rekord sa postignutih 50 golova. Fudbaler Barselone je takođe osvojio „Zlatnu kopačku“ i u sezonama: 2009/10, 2012/13, 2016/17. i 2017/18.

Kao što je postalo uobičajeno poslednjih godina, Mesi pehar prima u bivšoj pivari „Dam“ u Barseloni. Događaju prisustvuje sa svojom porodicom, a tu je i delegacija Barselone koju predvodi njen predsednik Žosep Marija Bartomeu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala