Šojgu: Neprijatelji Rusije pokušavaju da nam nametnu neki drugi sistem vrednosti

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neprijateljske snage pokušavaju da ruskim građanima nametnu neki drugi sistem vrednosti i da revidiraju istoriju, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

„Postoje snage koje koriste informacioni prostor kako bi pokušale da bace sumnju na značaj herojskih postupaka i time nametnu neki drugi sistem vrednosti, ali i da revidiraju istoriju Rusije i umanje njena dostignuća“, rekao je Šojgu.

On nije precizirao o kojim stranim silama je reč i na kakve konkretne pokušaje misli.

U takvim uslovima posebno je važno ne samo da se poveća vojni potencijal Rusije, već i da se radi na jačanju duha vojnika, koji bi bio sposoban da se odupre tim pokušajima, ocenio je ruski ministar.

Šojgu je podsetio da su ruski vojnici, kako tokom istorije tako i danas, činili velike podvige, između ostalog i u Siriji.

„Setimo se kako je poručnik Aleksandar Prohorenko, kada se našao u zasedi kod sirijske Palmire, preusmerio neprijateljsku vatru na sebe. Setimo se kako se kapetan Marat Ahmetšin sam suprotstavio teroristima kojih je bilo oko 200, kako je major Roman Filipov nakon obaranja svog aviona uspeo da se odupre teroristima koji su nameravali da ga zarobe. Setimo se i kako je odred specijalne namene izašao na kraj sa 300 terorista i sačuvao položaj na visoravni u blizini Alepa“, istakao je Šojgu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala