„Neće da nam daju ništa“! Vučić o susretu sa američkim izaslanikom za pregovore sa Prištinom

Pratite nas
Niko nam ne nudi ništa po pitanju Kosova i Metohije i ništa neće da nam daju, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

„Niko nam ne nudi podelu, niko nam ne nudi ništa. Neće da nam daju ništa“, odgovorio je Vučić novinarima u Kovinu na pitanje da li je od izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela dobio uveravanja da će biti ukinute takse i da li će od Srbije biti traženo nešto zauzvrat, te da li je bilo reči o podeli.

On je kazao i da one zemlje koje su priznale Kosovo žele da vide Srbiju bez Kosova.

„To u nečijoj mašti mi imamo nešto i treba nešto da dobijemo, ali ništa niko neće da nam nudi, to da imate u vidu“, rekao je Vučić.

Srpski predsednik je istakao da mu sedam godina niko ništa ne nudi kad je reč o kosovskom pitanju i naglasio da SAD, koje su priznale nezavisnost Kosova, neće da promene svoj stav.

Upitan za detalje razgovora sa Grenelom, Vučić je kazao da mu treba vreme da promislim o tom razgovoru i da vidi šta je Srbiji dalje činiti, te da će tek potom će izaći u javnost.

Naime, on nije hteo da iznosi detalje razgovora, što su novinari tražili, ali je naglasio da su oni bili ozbiljni, otvoreni i odgovorni.

„Razgovor je bio ozbiljan, otvoren i odgovoran i to je sve što mogu da kažem“, ponovio je predsednik Vučić u dva navrata.

„Za razliku od drugih političara, nisam tako velike pameti da bih mogao da pričam velike priče, volim da prođe određeno vreme i da sam razmislim, da vidim šta nam je činiti po određenim pitanjima i tek onda da izađem u javnost“, kazao je Vučić, koji se juče u Beogradu sastao sa Grenelom.

Svi koji su priznali Kosovo hoće da vide Srbiju bez Kosova, istakao je predsednik Srbije.

„A da li će to da upakuju sa mašnicom, plavom ili žutom... nisam glup da ne razumem šta je suština“, rekao je Vučić.

Amerika neće da promeni svoj stav, a niko ništa i ne nudi Srbiji, naglasio je on.

„’Amerika promenila stav‘, to sam pročitao u našim novinama pet hiljada puta. I šta drugo da uradim, da uzmem konopče da se obesim kad uzmem da čitam te gluposti. Koliko puta ste to pročitali i recite u čemu je Amerika promenila svoj stav? Tačno da uzmete konopče da se obesite pošto vas dovode u nemoguću poziciju, jer sad ljudi očekuju nešto drugo. Šta drugo očekujete? Amerika priznala Kosovo i traže da priznamo Kosovo“, kazao je srpski predsednik.

Vučić je još jednom istakao da Srbiji niko ništa ne nudi.

„Kažu neki ljudi: ’Nude nam podelu‘. Niko nam ništa ne nudi. Niko nam ne nudi podelu. To u našoj mašti mi nešto imamo, pa treba nešto da dobijemo... Prvi put kad nam neko nešto bude ponudio prigrabiću to, ali to se ne dešava. To se ne dešava sedam godina i sedam godina slušam prazne, bajkolike priče: ’Izdajnik si, doveli su te da priznaš‘. Nema ništa od dogovara i šta ćemo sad? I šta ćemo sa vašom pričom: ’Obećao si da ćeš da potpišeš‘. Šta ću da potpišem? Ništa. Sve vreme sam prinuđen da slušam gluposti ili bajke“, napominje Vučić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala