Severna Koreja upozorava: Ako pokrenete pitanje raketnih proba u SB UN...

© Sputnik / Mariя Frolova / Uđi u bazu fotografijaCentralni trg Kim Il Sunga u Pjongjangu
Centralni trg Kim Il Sunga u Pjongjangu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja upozorila je danas SAD, Veliku Britaniju, Francusku i Nemačku da bi pokretanje pitanja o njenim raketnim probama u Savetu bezbednosti UN dodatno podstaklo želju Pjongjanga da brani svoj suverenitet.

Savet bezbednosti UN trebalo bi da sutra održi sastanak iza zatvorenih vrata, na zahtev Nemačke, koji su podržale Velika Britanija i Francuska, pošto je Severna Koreja saopštila da je prošle nedelje izvela probu balističke rakete, prenosi Rojters.

„Dobro znamo da SAD stoje iza prljavih poteza Velike Britanije, Francuske i Nemačke“, rekao je Kim Song, ambasador Severne Koreje u UN.

Obraćajući se grupi novinara, Kim je rekao da bi SAD i njihovi sledbenici trebalo da imaju na umu da, ukoliko pokrenu pitanje „naših samoodbrambenih mera na sastanku Saveta bezbednosti UN u ovom trenutku, to će dodatno podstaći našu želju da branimo naš suverenitet“.

Glavni severnokorejski pregovarač Kim Mjong Gil rekao je 5. oktobra da su prekinuti nuklearni pregovori na radnom nivou između Severne Koreje i SAD.

Severna Koreja prethodno je saopštila da je testirala novu balističku raketu, ispaljenu sa podmornice, kako bi odvratila spoljne pretnje i ojačala samoodbranu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala