Taksisti radikalizuju proteste, blokada mostova od 14. oktobra

Pratite nas
U 12 časova su se okupili na četiri lokacije u Beogradu, a u 13 časova krenuli u protestnu vožnju ka centru prestonice, odnosno ka zgradi Vlade Srbije.

Okupljeni taksisti su najavili da neće odustati od protesta dok se ne ispune njihovi zahtevi, odnosno ukine aplikacija „Kar go“, koja, kako kažu, predstavlja kršenje zakona.

Oni su, takođe, najavili da će 14. oktobra pored saobraćajnica blokirati i mostove. Taksisti su i danas besplatno prevozili građane koji su išli do centra grada, prenose „Novosti“.

Predsednik udruženja taksista „Satut“ Aleksandar Bijelić kazao je da ih je sve više i istakao da će im se pridružiti i kolege iz udruženja „Bunt“.

„Žele i oni da se ugasi ’Kar go‘. Prvu nedelju smo izgurali, ali za sledeću mora da nas bude više. Da se spremimo za treću nedelju gde ćemo da budemo pukovnici ili pokojnici“, istakao je on.

Bijelić je istakao da nastavljaju protest, te da je u „Satusu“ u nedelju u 20 časova zakazan sastanak taksista.

Protest taksista u Beogradu - Sputnik Srbija
„Kar go“ nudi taksistima rešenje za izlazak iz krize

On je objasnio da je Ministarstvo građevine podnelo krivičnu prijavu protiv „Kar go“, što je, kako on kaže, „potvrda da su oni u pravu“.

„Organizovaćemo živi zid na sledećim protestima ukoliko građani budu želeli da nas spreče da protestujemo. Tražićemo i povećan broj policije sledeći put“, istakao je Bijelić.

On je dodao da neće odustati od borbe.

„Problem ćemo rešiti kada se ukine ’Kar go‘ aplikacija. Do tada ne odustajemo, moramo svi zajedno da se borimo protiv toga.“

Posle obraćanja predstavnika taksista, nezadovoljni prevoznici su počeli da se razilaze oko 15 časova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala