„Kar go“ nudi taksistima rešenje za izlazak iz krize

© Sputnik / Ivana AntićProtest taksista u Beogradu
Protest taksista u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor kompanije „Kar go tehnolidžis“ Vuk Guberinić najavio je da će ta firma s poštenim taksistima uskoro predstaviti novi, savremeni taksi.

On je rekao da će to predstavljati početak nove taksi ere. Istovremeno je predstavio i paket mera zahvaljujući kojima nijedan taksista neće biti bez posla.

„’Kar go‘ nije taksi. Nije tako napravljen, niti će to ikada biti. Međutim, javili su nam se pošteni taksisti koji ne žele da štrajkuju, a žele da izađu iz kandži taksi kartela. Oni su zbog kartela i interesnih grupa dovedeni do ruba egzistencije. Dosta je bilo ugnjetavanja. ’Kar go‘ će pomoći poštenim taksistima da formiraju novo taksi udruženje, ali to nije sve. Predlažemo paket mera i garantujemo da nijedan pošteni taksista neće ostati bez posla“, rekao je Guberinić na konferenciji za medije u Beogradu, javio je B92.

Govoreći o paketu mera, Guberinić je istakao da poštenim taksistima garantuje da će u novom udruženju taksista imati profit od 150.000 dinara mesečno, ostvarena puna radna prava i mesečnu nadoknadu od 2.000 dinara plus PDV.

„Dosta je bilo pljačkanja i mesečnih nameta kartelskih udruženja. Udruženje poštenih taksista omogućiće prvih šest meseci bez troškova, a nakon toga mesečnu nadoknadu od samo 2.000 dinara plus PDV za održavanje softvera“, objasnio je direktor ’Kar go‘.

Guberinić je rekao da nema skrivenih troškova i da novo udruženje poštenim taksistima garantuje i beneficije, kao što su pomoć u izmirivanju poreskog duga, kupovini novih automobila, najsavremenije plaćanje usluge i pomoć oko vođenja knjiga.

On je dodao da u novoj eri taksi poslovanja moraju da budu uključene i žene i da mora da se vodi računa o rodnoj ravnopravnosti, jer je do sada taksi kartel diskriminisao žene koje su želele da voze taksi.

Guberinić je istakao da je jasno da protest taksista u Beogradu ima političku pozadinu i pozvao je taksi kartel da napadnu one ministre kojima su dali novac, a ne da kukavički napadaju premijerku, ministre Ružića i Antića, koji nemaju nikakve veze sa protestom.

„Taksi kartel je poštene taksiste doveo dovde samo da bi određeni ministri punili džepove i brendirane tašnice. Ako neko na pruženu ruku odgovara kamenom, jasno je da se iza toga ne krije iskrena potreba za pronalaženjem rešenja, već skriveni motiv za pravljenjem haosa“, zaključio je direktor kompanije „Kar go“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala